© van Hees fotografie

Tel: 0299 37 37 18

Spoed Tel: 0299 22 37 43

info@geboortezorgpurmerend.nl

 

Abel Tasmanplein 3

1448 NL Purmerend

Spoedtelefoon 0299223743

Seksuologiepraktijk   Purmerend

Maakt seksualiteit bespreekbaar

Veel mensen hebben ergens in hun leven weleens last van een klacht op het gebied van seksualiteit of seksueel probleem. Zwangerschap en de komst van een kind brengen ingrijpende veranderingen in een leven, waardoor problemen op het gebied van relatie en seksualiteit soms aan de oppervlakte komen of juist terzijde worden geschoven.

Consult seksuele gezondheid

Seksuologiepraktijk Purmerend biedt jullie de mogelijkheid om met een vertrouwde gesprekspartner eventuele problemen of klachten in jullie seksuele relatie te bespreken.

   Lees meerAls die na het krijgen van een kind verandert of als de verwachtingen niet overeenkomen, kan het prettig zijn om dit bespreekbaar te maken.

Wat is een consulent seksuele gezondheid?

Wie zijn wij?

Onze Consulent seksuele gezondheid (NVVS)

Meike van der Velde is verloskundige bij Geboortezorg Purmerend. In het voorjaar van 2018 heeft zij de opleiding tot Consulent Seksuele Gezondheid bij de RINO-groep afgerond. Met open mind en zonder oordeel maakt zij seksualiteit bespreekbaar.

Meike van der Veldeverloskundige en consulent seksuele gezondheid“Naast verloskundige ben ik gespecialiseerd in seksuele gezondheid omdat ik weet dat het niet altijd makkelijk is om het na het krijgen van een baby ook weer gezellig met elkaar te hebben. Het kan helpen als je daar met een vertrouwd persoon over kan praten.”"Tijdens mijn opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam (2002-2006) ben ik zelf bevallen van mijn twee kinderen Juuls en Morris. In juni 2008 hebben Eva en ik de verloskundigenpraktijk van Vlieger & van Raamsdonk overgenomen. Naast verloskundige ben ik gespecialiseerd in seksuologie. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om het na het krijgen van een baby ook weer gezellig met elkaar te hebben. Het kan helpen als je daar met een vertrouwd persoon over kan praten. Ik denk dat het belangrijk is dat vrouwen hun eigen kracht ervaren. Dat is wat ik zo mooi vind aan een bevalling, het moederschap en de liefde. Mijn drijfveer is een dosis ondernemerschap combineren met het mooiste beroep op aarde. Op een bescheiden wijze aanwezig zijn bij een van de intiemste momenten in het leven; dat is wat mij zo goed bevalt."

Problemen met seksualiteit

Problemen met seksualiteit heb je meestal samen. Wacht er niet te lang mee om die bespreekbaar te maken.

   Lees meerSeksueel plezier is een bron van levensenergie en belangrijk voor ons welzijn en welbevinden.Toch geeft vijftig procent van de vrouwen aan weleens pijn bij het vrijen te hebben of een orgasme te faken. Veel stellen hebben te kampen met een verschil in verlangen na de komst van een kleine. Kennis, communicatie, variatie en afstemming van deze basisbehoefte blijkt in de praktijk soms best lastig.   Aan welke klachten of problemen met seksualiteit kun je denken?- Pijn bij vrijen- Geen zin en verschil in verlangen- Moeite met orgasme- Vruchtbaarheid

Werkwijze

Met een aantal (coachings)gesprekken over jullie seksualiteit krijg je inzicht in elkaars achtergrond. Kortdurende counseling, ofwel coaching, helpt om het probleem te verhelderen en inzicht te krijgen in het ontstaan en de instandhouding van de problematiek.

   Lees meer...Is er een dieperliggende problematiek dan verwijst de consulent jou of jullie door naar een arts-seksuoloog, haptotherapeut, bekkenfysiotherapeut of een hypno- of psychotherapeut in de regio Noord-Holland.

Kosten en vergoedingen

Het intakegesprek wordt door sommige verzekeraars vergoed.

   Lees meer...De vervolggesprekken worden nog niet vergoed en kosten € 80,- per coachingsgesprek.

Aanmelden voor de Seksuologiepraktijk

Ook als je niet bij Geboortezorg Purmerend onder controle bent (geweest) kun je je aanmelden bij de Seksuologiepraktijk Purmerend.

   Lees meerEn misschien wel juist als je niet (meer) onder controle bent van de verloskundige. Aanmelding voor het eerste gesprek kan door het aanmeldformulier in te vullen of te bellen met 0299 373718. Jullie zijn van harte welkom.

Meer informatie

   Goede seksuele voorlichting voor volwassenen- Wipsite.nl- Sense.info.nl   Boeken- Seks! Een leven lang leren, Rik van Lunsen & Ellen Laan- Erotische Intelligentie, Esther Perel- 69, de kunst van het beminnen, Blanca van den Brand- Houd me Vast, Sue Johnson- Zin in Seks, zo ontwikkel je een sexy state of mind, Ingeborg Timmermans & Carlie van Tongeren- Vrouwen & Seks, van moederliefde tot seksrobot, Maartje Laterveer- Perfecte moeders bestaan niet, Diana Koster- Seksdrive, Snarch