© van Hees fotografie

Tel: 0299 37 37 18

Spoed Tel: 0299 22 37 43

info@geboortezorgpurmerend.nl

 

Abel Tasmanplein 3

1448 NL Purmerend

Spoedtelefoon 0299223743

Gezinsplanningspraktijk  Purmerend

Anticonceptie

Zes weken na de geboorte krijg je een nacontrole bij een van de verloskundigen. Tijdens de nacontrole kijken we terug op de bevalling en het verloop van de kraamperiode. Maar we kijken ook weer vooruit. Wil je straks nog een kindje of is je gezin compleet? Om de gezinsplanning goed te regelen, wordt de mogelijkheid van anticonceptie besproken.

Welke anticonceptie?

Het gebruiken van anticonceptie is belangrijk, omdat je weer zwanger kunt worden en het goed is om je lichaam goed de tijd te geven om te herstellen. Dit heet ontzwangeren.

   Lees meerEr zijn veel methoden van anticonceptie. Afhankelijk van jou of jullie situatie en wensen bespreken we welke vorm van anticonceptie het meest geschikt is en of wij daarin iets kunnen betekenen.

Keuzehulp

De bekendste vormen van anticonceptie zijn het condoom of de pil, maar je kunt ook kiezen uit andere soorten, zoals het hormoonspiraaltje, de anticonceptiering, het anticonceptiestaafje, de pleister, de prikpil, of het koperspiraaltje. Hulp nodig bij je keuze?

   Kijk op:- Anticonceptievoorjou.nl- Keuzehulp anticonceptie

Wie zijn wij?

Dit zijn de verloskundigen die getraind en bevoegd zijn om recepten uit te schrijven voor anticonceptie en spiraaltjes te plaatsen.

 

Plaatsen van spiralen

Britt Zomerverloskundige en echoscopiste“Ik vind het erg leuk om mijn werk te combineren met ons gezin thuis” “Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam en geniet nog elke dag van de afwisseling, diversiteit en het onverwachte van dit werk. Het beroep van verloskundige is eigenlijk geen werk, maar een passie. Want: 'If you love what you do, you don't have to work a day in your life'. Ik vind het een uitdaging en ontzettend leuk om samen met mijn collega's zorg op maat te leveren. Want goede zorg is maatwerk. Omdat maatwerk niet alleen past bij een zwangerschap, heb ik mij de afgelopen vijf jaar gespecialiseerd in zowel de medische, als ook de pretecho’s, plaats ik spiralen en kan ik ook tongriempjes klieven als dit nodig is. Daarnaast ben ik werkzaam als kwaliteitsmanager in onze kraamzorgpraktijk. Momenteel ben ik ook nog druk met het volgen van de European Master of Science in Midwifery, omdat ik het belangrijk vind om met een masterstudie het vak van verloskundige steviger neer te zetten. Bovendien geef ik graag onze kennis en kunde door aan een nieuwe groep verloskundigen.Ik vind het erg leuk om mijn werk te combineren met ons gezin thuis. Wij hebben drie kinderen, Finn (2010), Brim (2013) en Livv (2015). De kinderen zijn gewend dat ik soms ineens weg moet als mijn telefoon gaat. Ze weten ook precies dat mama dan naar de baby’s moet en dat ze vooral stil moeten zijn als de telefoon gaat… Wij vinden het belangrijk dat jullie weten wie wij zijn. Maar wij vinden het ook fijn om jullie te leren kennen. Door deze band kunnen wij wat moois maken van een spannende en bijzondere tijd in jullie leven."Marlies Kregelverloskundige, echoscopiste en manager kraamzorg“Het leveren van persoonlijke zorg is wat mij erg aanspreekt in dit vak" “Ik ben in 2012 tegelijk met Britt afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam en sinds die tijd werkzaam bij de praktijk. Ik ben opgegroeid op een boerderij en woon nu samen met man en dochter Suus (2016) op onze melkveehouderij. Het werken in een klein team, het leveren van persoonlijke zorg en het opbouwen van een vertrouwensband is wat mij erg aanspreekt in dit vak. Verloskundige zijn is en blijft bijzonder. Ons werk is enorm afwisselend, geen dag is hetzelfde. Je kunt een mooie bijdrage leveren aan de unieke periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd en vrouwen hierin goed begeleiden door een veilig gevoel te creëren. Ik wilde graag naast verloskundige zorg ook een kraamzorgpraktijk opstarten, zodat de geboortezorg nog beter op elkaar kan aansluiten. Voor de Kraamzorgpraktijk fungeer ik als manager. Als verloskundige maak ik ook echo’s en heb ik mij bekwaamd in het plaatsen van spiralen. Graag ontmoet ik jullie bij ons in de praktijk."

Adviesgesprekken

Al onze verloskundigen voeren de adviesgesprekken over de meest passende vorm van anticonceptie en verstrekken recepten voor het middel van jouw keuze.

 

Werkwijze

Onze verloskundigen plaatsen zowel het koperhoudend spiraal als het hormoonhoudend spiraal.

   Lees meer...- Britt en Marlies zijn getraind om spiralen te plaatsen en controleren met een echo of deze goed in de baarmoeder zit.- Na de keuze voor een spiraal krijg je een recept mee van de verloskundige. Hiermee haal je het spiraal bij de apotheek.- Vanaf tien weken na de bevalling kan deze worden geplaatst op afspraak.- Heb je opnieuw een kinderwens, dan verwijderen we ook het spiraal. En is het spiraal na vijf of tien jaar aan vervanging toe, dan kunnen we dat ook voor je doen.

Kosten en vergoedingen

   Lees meer...Het plaatsen van een spiraal door de verloskundige wordt door de meeste verzekeraars vergoedt. Controleer dit nog wel even. Het anticonceptiemiddel (de pil, het spiraal , de nuva ring) wordt meestal niet vergoed door de verzekering.

Aanmelden

Wil je je spiraal laten plaatsen of verwijderen, heb je klachten of vragen, bel dan met 0299 373718 voor een afspraak. Of vul het aanmeldformulier in.

Meer informatie en filmpjes

Kijk eens op onderstaande websites naar informatie van borstvoedingsorganisaties en filmpjes op YouTube over borstvoeding.

   Meer informatie- Meer informatie over spiralen en alle andere vormen van anticonceptie.- Informatie van deverloskundige.nl over de verschillende vormen van anticonceptie- Folder anticonceptie na de bevalling   Filmpje- Wil je zien hoe een spiraal wordt ingebracht?In deze instructievideo kun je bekijken hoe dit verloopt.