© van Hees fotografie

Tel: 0299 37 37 18

Spoed Tel: 0299 22 37 43

info@geboortezorgpurmerend.nl

 

Abel Tasmanplein 3

1448 NL Purmerend

Spoedtelefoon 0299223743

Borstvoedingspraktijk Purmerend

Voedingsadvies en verhuur van borstvoedingsartikelen

Geboortezorg Purmerend vindt het belangrijk om (aanstaande) ouders op professionele wijze te informeren, zodat je voorafgaand aan de kraamperiode een bewuste keuze kunt maken over de voeding die je aan je baby gaat geven. Bij ons vind je informatie over zowel borstvoeding als flesvoeding. Onze lactatiekundige biedt gespecialiseerd advies. Ook verhuren we borstkolven en hebben we als extra service borstvoedingsartikelen op voorraad.

Aanmelden voor de Borstvoedingspraktijk en lactatiekundige

Als er voedingsproblemen zijn en je zoekt lactatiekundige hulp, stuur dan een aanmeldformulier of bel naar 0299 373718.

   Lees meerOok als je niet onder controle bent (geweest) bij Geboortezorg Purmerend, ben je van harte welkom voor een consult.

De borstvoedingsperiode

Borstvoeding is een goede start voor jou en je baby. Tijdens de zwangerschap begint de voorbereiding op borstvoeding.

   Via onderstaande links kun je je vast inlezen- Informatie van het Voedingscentrum- Je kunt ook een app downloaden- Zo wordt moedermelk gemaakt- Hoe leg je aan?

Informatieavonden

Om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding organiseren wij eens per acht weken een informatieavond.

   Lees meerDe voorlichtingsavond over borstvoeding is gratis. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier of tijdens het spreekuur. Uiteraard zijn partners ook welkom. Lactatiekundige Wendy Musch verzorgt deze leerzame bijeenkomst.Wanneer?10 juli om 19:30 tot ongeveer 21:0018 september om 19:30 tot ongeveer 21:0013 november om 19:30 tot ongeveer 21:00Waar?In de grote zaal naast het restaurant bij onze praktijk in het gebouw van Zuidland (Abel Tasmanplein 3).

Het borstvoedingsbeleid van Geboortezorg Purmerend

Geboortezorg Purmerend erkent het belang en de gezondheidswinst van borstvoeding voor het kind, informeert en stimuleert de (aanstaande) moeder om borstvoeding te geven.

 

Certificering Baby Friendly Nederland

Geboortezorg Purmerend heeft de certificering van Baby Friendly Nederland. Ons borstvoedingsbeleid is volledig ingericht op en voldoet aan de vijf standaarden over de begeleiding bij álle voeding voor baby’s.

   Wat betekent dit in de praktijk?Dat wij voldoen aan de certificering betekent dat we in de praktijk altijd de volgende situatie nastreven in onze zorg voor moeder en kind: - Meteen na de geboorte ligt je baby met zijn of haar blote lijfje lekker tegen je aan. Wij zorgen voor rust, zodat jullie als ouders alle tijd hebben om te genieten van dat bijzondere eerste uur met elkaar.- Je pasgeboren baby voelt je warme huid en gaat vaak al op zoek naar de borst. Die eerste verkenning is van groot belang.- Je baby mag dag en nacht bij je blijven. Je kraamverzorgende geeft uitleg en ondersteuning, zodat jullie allebei wennen aan borstvoeding geven en nemen. Praktisch alle vrouwen kunnen meer dan genoeg moedermelk produceren.- De baby mag drinken naar behoefte en dat is de eerste weken heel vaak. De borstvoeding komt daardoor goed op gang. Want hoe vaker je voedt, hoe meer melk je geeft. Voed ook lang genoeg. Bijvoeding is haast nooit nodig.- We leggen uit welke houding prettig is om te voeden en hoe de baby goed aan de borst drinkt. Pijn hoort er niet bij. Het is een teken dat je hulp nodig hebt om met plezier de borst te geven. Vraag dus om advies aan je kraamverzorgende.- Soms heeft een baby bijzondere zorg nodig en kunnen jullie tijdelijk niet bij elkaar zijn. We helpen dan met afkolven.- Jonge baby's kunnen in de war raken door een fopspeen of een flesje. Ze drinken dan niet zo goed meer aan de borst. We adviseren daarom om voorlopig liever geen fopspeen of flesje te geven. Door een fopspeen drinkt je baby ook minder vaak aan de borst.- Onze kraamverzorgenden kunnen je ook helpen om afgekolfde melk op de beste manier voor je baby te geven. Dit kan bijvoorbeeld met een techniek die fingerfeeding heet, of met een slangetje of een flesje.

Wie zijn wij?

Een goede begeleiding bij borstvoeding is belangrijk voor het welslagen ervan. Om deze begeleiding te waarborgen heeft Kraamzorgpraktijk Purmerend goed opgeleide kraamverzorgenden en een lactatiekundige in dienst.   Lees meerWendy Musch is onze lactatiekundige. Zij kan je helpen bij allerlei vragen op het gebied van borstvoeding. Wendy is geregistreerd bij IBCLC en NVL. Naast advies over borstvoeding geeft zij ook advies over flesvoeding.Kraamverzorgenden van Kraamzorgpraktijk Purmerend worden jaarlijks bijgeschoold op het gebied van borstvoeding.

Kraamverzorgenden

Hier op de pagina van Kraamzorgpraktijk Purmerend stellen wij onze kraamverzorgenden aan je voor.

 

Onze lactatiekundige

Wendy is geregistreerd bij IBCLC en NVL en is erg kundig op het gebied van borstvoeding. Naast advies over borstvoeding geeft zij ook advies over flesvoeding.

Wendy MuschLactatiekundige en kraamverzorgende“De gezondheid en het welzijn van jou en je baby staan op de eerste plaats.”“Van jongs af aan heeft de bijzondere eenheid van moeder en baby mijn aandacht getrokken. Ik wist ook al heel lang dat ik kraamverzorgende wilde worden, net als mijn moeder en zus. Ik ben de opleiding voor kraamverzorgende gaan volgen en was 18 jaar toen ik aan het werk ging. Al 22 jaar kraam ik met veel plezier en heb zowel in de thuissituatie, kraamhotel en ziekenhuis gewerkt. Het begeleiden van borstvoeding vond ik een bijzonder gedeelte van mijn werk. Daarom ben ik de opleiding voor lactatiekundige gaan volgen aan de Hogeschool van Utrecht. Inmiddels ben ik twaalf jaar lactatiekundige IBCLC.  Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag zijn van een bijzondere periode in het leven van de gezinnen. In 2005 en 2008 ben ik moeder geworden van een dochter en een zoon en mocht ik zelf ervaren hoe het is om borstvoeding te geven. Voor mij is belangrijk dat borstvoeding een bijzondere ervaring kan zijn, die ik zo nodig kan begeleiden en ondersteunen. Mijn doel is altijd om met goede zorg iedereen een leuke, gezellige en leerzame kraamtijd te bezorgen. De gezondheid en het welzijn van jou en je baby staan daarbij op de eerste plaats.”

Werkwijze lactatiekundige

Als de (borst)voeding niet vanzelf gaat en er problemen zijn dan wordt een lactatiekundige ingezet.

   Lees meerMoeders die daar behoefte aan hebben, ook moeders die niet onder controle zijn (geweest) bij Geboortezorg Purmerend, kunnen een afspraak maken voor een consult bij Wendy Musch.   Consult tijdens de zwangerschapSoms heb je in je zwangerschap al behoefte aan advies van een lactatiekundige, bijvoorbeeld omdat je een speciale ervaring of gezondheidstoestand hebt. Of omdat je je goed wilt voorbereiden en specifieke dingen wilt weten. Tijdens het huisconsult van ongeveer een uur krijg je alle informatie en een passend advies afgestemd op jouw wensen en situatie. Desgewenst ontvang je daarna een verslag van het consult.   Consult tijdens de kraamperiodeTijdens een huisconsult van ongeveer anderhalf uur observeert de lactatiekundige jou en je baby tijdens een voeding en geeft zij advies volledig afgestemd op jouw situatie en wensen. Je ontvangt daarvan een verslag en daarna volgt er telefonische terugkoppeling of eventueel een vervolgafspraak.   Telefonisch overlegTijdens een telefonisch consult krijg je voornamelijk praktisch advies over borstvoeding.

Borstvoeding na de kraamtijd

Na verloop van tijd is borstvoeding geven voor de meeste vrouwen makkelijk en plezierig. Je kunt borstvoeding blijven geven zo lang als jij en je baby willen.

 

Advies start bijvoeding

We raden aan om de eerste zes maanden alleen moedermelk te geven. Daarna heeft je baby ook ander voedsel nodig.

 

Vragen, hulp, ervaringen delen

   ConsultatiebureauNa afloop van de kraamtijd kun je voor algemene begeleiding bij borstvoeding terecht bij het consultatiebureau. Heb je specifieke vragen of problemen met borstvoeding, dan kun je ook na de kraamtijd een consult afspreken met Wendy Musch.   BorstvoedingsorganisatiesWe geven je hieronder ook informatie over de borstvoedingsorganisaties. Daar zijn vrouwen actief die zelf hun kinderen gevoed hebben en na een extra training allerlei vragen kunnen beantwoorden.

Meer informatie, landelijke organisaties en filmpjes

Kijk eens op onderstaande websites naar informatie van borstvoedingsorganisaties en filmpjes op YouTube over borstvoeding.

   Borstvoedingsorganisaties- Samenwerkende borstvoedingsorganisatiesDe gezamenlijke site van de Nederlandse samenwerkende borstvoedingsorganisaties. De afzonderlijke organisaties hebben ieder een specifieke taak en met elkaar wordt het gehele werkveld bestreken. Deze site gaat in op de verschillende taken, zodat duidelijk is wat van iedere organisatie verwacht kan worden.- Kenniscentrum BorstvoedingKenniscentrum Borstvoeding geeft informatie samengesteld door lactatiekundigen en moeders.- Vereniging Borstvoeding NatuurlijkVereniging Borstvoeding Natuurlijk geeft wetenschappelijk gefundeerde, consistente informatie over borstvoeding aan (aanstaande) ouders en andere belangstellenden. Door het hele land heen zijn 175 vrijwilligers opgeleid en bijgeschoold om moeders te kunnen ondersteunen met praktische informatie over het geven van borstvoeding. Je kunt een vrijwilliger bij jou in de buurt zoeken.- La Leche LeagueBorstvoedingsorganisatie La Leche League draait volledig op enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die je van moeder tot moeder willen helpen en informeren. De informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring.   Filmpjes- Borstvoeding geven: hoe werkt je lijf? - Human Milk, Tailor-made for Tiny Humans - How to get a good breastfeeding latch: step-by-step guide - Your baby knows how to latch on  

Kosten en vergoedingen

Kosten voor consulten worden door veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Check bij je verzekering hoeveel er wordt vergoed. Meer informatie...

 

Verhaalsmogelijkheden borstvoedingsartikelen

Meer informatie...

 

Kosten lactatiekundige consulten

Lactatiekundig consult huisbezoek inclusief verslag

€ 100,-

 

Vervolgconsult

€ 60,-

 

Klieven

€ 50,-

 

Prenataal huisconsult

€ 60,-